AllergivennligINNEKLIMAET ER VIKTIG FOR ALLE
De fleste astmatikere og allergikere får sine lidelser forsterket dersom inneklimaet ikke er godt. Dårlig inneklima er knyttet til forekomstene av husstøv. Husstøv består pr. definisjon i vesentlig grad av middens avføring. Det vil si mikroskopiske partikler som kan irritere øyne og luftveier. 

MIDD
Dokumenterte undersøkelser viser at midden trives vesentlig dårligere i senger med dun enn med andre materialer. I neste omgang kan man spørre seg om hvorfor?

Midden trives i utgangspunktet i senger fordi en viktig matkilde for den er hudrester fra mennesket. Den er imidlertid avhengig av et fuktighetsnivå på minst 55 % relativ fuktighet for å leve. Siden dun og bomull har så gode evner til å ta opp og kvitte seg med fuktighet, er det enklere å holde sengemiljøet under 55 % fuktighet enn med sengetøy i andre materialer, med det til følge at midden dør. 

ENKLE VEDLIKEHOLDSREGLER
Dette fungerer best dersom man følger enkle vedlikeholdsregler ved å lufte soverommet daglig og ved å riste og lufte dyner og puter godt om morgenen. Det er ikke så lurt å dekke til med sengeteppe før man har fått luftet ut det meste av fuktigheten.
Vevningen i dunlerret spiller også en viktig rolle her. 

Bomullsvevnadene som brukes til dun må være ”duntette” for å unngå lekkasje av dun. Når lerretet er så tett fører det også til at midden ikke kan trenge gjennom for å ”bosette” seg og legge egg .
[Tilbake]
Nordicform AS, Kjærlighetsstien 1, N-1850 Mysen, Norway, phone +47 69 89 43 00 / post@nf.no