historie

Det handler om helhet

 


- Jeg vil gjøre det enkelt å lykkes med innredning", sier Turi Tobiassen, gründeren bak merkenavnet Turiform. 


Sammen med designteamet på tre bygger hun opp Turiforms kolleksjoner på en unik måte. Sortimentet er delt inn i seksjoner med hver sin tydelige karakter i stil og fargeholdning. Slik blir det enklere å gjøre personlige valg og sette sammen elementer som skaper et godt og harmonisk innbyrdes samspill.

 

TURI TOBIASSEN = TURIFORM

Turi Tobiassen er designpersonligheten som har gitt navn til merkevaren Turiform. Hun er utdannet tekstildesigner og arbeidet i mange år som frilansdesigner og kunstner. Men de skapende evnene kom til uttrykk langt tidligere. Turis liv har alltid vært fylt av former og farger. Kreativiteten fikk hun med seg i genene.


- Når en vokser opp i et kreativt miljø der interiør og formgivning alltid har stått i fokus, får den gryende skapertrangen næring allerede som lite barn, sier Turi.

Interessen for tekstiler og design kom tidlig til uttrykk.  Men at hun skulle velge tekstildesign som spesialfelt var likevel ikke opplagt. Det kunne blitt mange yrker – arkitektur, industridesign, undervisning. Men det ble tekstil: Myke fibre, flotte farger, fristende overflater. Turi skulle snart sette sitt preg på dem med klar formsans.

Interessen for arkitektur er likevel fortsatt levende. Den danner en god bakgrunn i arbeidet med å skape tekstiler for interiør. Det arkitektoniske kommer iblant til uttrykk i hennes rene, enkle design.  

Turi utdannet seg innen tekstildesign ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. I mange år samarbeidet hun med ledende merkevareprodusenter innen hjemtekstil. Erfaringen fra dette arbeidet ga henne verdifull kompetanse innen hele området fra designuttrykk via produksjon til forståelse for markedets behov.

Tankene om å skape et eget merkenavn tok form rundt 1995: Turiform ble til.  - Jeg ville at Turiform skulle stå for helhet og enkelhet - kvalitet til overkommelige priser. Dette er designvisjoner vi holder fast ved også for fremtiden, sier Turi.


HISTORIE
I 1998 valgte Turi Tobiassen å bruke kreativitet og kunnskaper i samarbeide med Nordicform. Her har hun siden utviklet nye kolleksjoner til soverom og bad hvert år. 


At Turiforms design er skapt for bad og soverom er en naturlig følge av firmaets historie. Mange års erfaring fra tidligere samarbeid med norske merkevareprodusenter har gitt designeren førstehånds kunnskaper om kvaliteter og produksjonsprosesser innen dette segmentet.


Turiform inngår nå som en del av Nordicform sammen med Norsk Dun, som produserer dundyner og –puter. Dermed befant man seg allerede på soverommet. Og fra soverommets delikate, private sfære er spranget ikke langt til baderommet. Ingen steder blir vel de små, gjennomtenkte detaljene viktigere enn på badet. Derfor ble det en naturlig utvikling å spinne videre på den tråden.

Turiforms første kolleksjon for bad og soverom så dagens lys i 1999. Den ble presentert på Gave- og interiørmessen i Oslo samme år.  

Allerede den første kolleksjonen viste Turis omtanke for helhet: Med et tydelig særpreg i logo, i pakninger, i utforming av kataloger og i presentasjon på messer fikk merket snart en markant plass i fagfolks og publikums bevissthet. Snart fikk tekstilene til soverom og bad følge av tilbehør som såper, oljer og baderomsaccessoirer – alt formgitt, fargesatt og emballert i harmoni med Turiforms kolleksjoner. 

Fortsatt kan Turiform trygt oppfordre:
 - Nyt badet
 - Nyt natten.

 

TANKER OM DESIGN

-Jeg har alltid hatt behov for å tenke helhet. Samtidig ser jeg at nettopp dette er noe mange strever med, sier Turi Tobiassen. Derfor har hun hele tiden hatt kravet om gode kombinasjonsmuligheter som en ledetråd gjennom hele designprosessen.


Denne tanken vises tydelig i måten Turiforms bygger opp sine kolleksjoner på. – Det handler om atmosfæren den enkelte ønsker å skape rundt seg, sier Turi. Mykt romantisk eller stramt moderne, klassisk elegant eller dristig og fargesterkt. Derfor er hver kolleksjon delt inn i seksjoner med hver sin tydelige profil i stil og farge.

Turiforms sortiment skal alltid tilby valgmuligheter blant elementer med en karakter som knytter dem godt sammen. Innen hver kategori blir det enkelt å finne kombinasjoner blant tekstiler og detaljer som skaper det rette innbyrdes samspillet. 

Turiforms design kjennetegnes av det enkle og funksjonelle. Det er bruksdesign med en friskhet som gir fornemmelse av noe nordisk. Samtidig henter designerne inspirasjon fra strømninger i tiden og fra samfunnet rundt oss. Slik får formspråket et levende og aktuelt uttrykk.

Selv om inntrykk fra hele verden påvirker designprosessen, har Turiform likevel hjertet i Norden. Enkelt, men moderne – minimalistisk, men med farge. 

Å skape en design-profil er en kompleks oppgave. Det krever en helhetlig idé. Det krever følsomhet for fargenes uttrykk. Det krever fornemmelse for former og mønstre. Det krever kunnskaper om materialer, kvalitet og produksjon.

Ikke minst krever det sans for samhørighet mellom alle elementene som sammen skaper en harmonisk atmosfære i et interiør. De rette detaljene i rett design på rett sted kan gi hele rommet særpreg. 
 
Turiform består idag av et bredt utvalg av kolleksjoner. Designfilosofien er enkel: - Vi tilbyr et så bredt og variert sortiment at du selv skal kunne velge og komponere etter eget ønske. Hver sesong åpner for flere muligheter for å sette et personlig preg på innredningen av bad og soverom. Med et velvalgt antall mønstre og fargeholdninger utvikler Turiform seg videre i takt med nye trender og påvirkninger.


TANKER OM MILJØ OG ETIKK

-Min visjon er å arbeide mest mulig med økologiske råmaterialer og prosesser i fremtiden, sier Turi. Hun ønsker også at Turiform skal praktisere fair-trade-handel der et slikt samarbeide er mulig å etablere.


-Selv om vi ikke er helt ved målet idag, er vi i alle fall på god vei. Dette er holdninger som det føles svært viktig for oss å basere virksomheten på, understreker Turi.

Turiform utvikler hele tiden sitt miljøarbeid. Det betyr at de idag arbeider etter strenge miljøkrav og følger de etiske regler som er satt opp i henhold til europeisk standard og merkeordninger. Det utføres kontinuerlige besøk og kontroller av leverandører og fabrikanter.


Turiforms fremtid skal være den grønne tråden.
Nordicform AS, Kjærlighetsstien 1, N-1850 Mysen, Norway, phone +47 69 89 43 00 / post@nf.no